Societat 17/07/2015

Colau substituirà la pista de gel de plaça Catalunya per activitats infantils gratuïtes

L'alcaldessa considera que és "insostenible econòmicament i mediambientalment"

Efe
1 min
Patinadors a la pista de gel de la plaça Catalunya / ACN

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat aquest divendres que substituirà la pista de gel artificial de plaça Catalunya per activitats culturals i lúdiques gratuïtes per a nens i famílies. Colau ha assegurat que vol apostar per un nou model de dinamització del comerç per a la campanya de Nadal.

Colau ja va anunciar ahir a la nit en una entrevista en BTV que aquest any no s'instal·laria la pista de gel artificial "BarGelona" per considerar-la una activitat insostenible econòmicament i mediambientalment. L'Ajuntament de Barcelona ha informat aquest matí que té previst introduir alguns canvis en la campanya de promoció i dinamització del comerç que té lloc a la ciutat coincidint amb les festes nadalenques per "modernitzar el tradicional concepte de promoció del comerç en Nadal".

Així, el nou consistori vol separar la promoció del comerç de l'encès de llums de Nadal, "i posar progressivament més èmfasi en la celebració d'activitats en la via pública que contribueixin a fomentar una nova vivència i ús de la ciutat al Nadal, a l'hora que promociona el comerç entre els ciutadans".

El consistori ha anunciat que la campanya de Nadal 2015 serà una campanya de transició on haurà noves activitats en tota la ciutat "fruit de la participació i implicació ciutadana" que se sumaran a la tradicional il·luminació i ornamentació nadalenca, que organitzen els diferents eixos comercials amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona.

Aquestes iniciatives, segons l'ajuntament, tindran en especial atenció als nens i nenes, de manera que a la plaça de Catalunya està previst organitzar activitats gratuïtes per a un públic infantil-familiar, que substituiran la pista de gel que des de 2011 instal·lava la Fundació Barcelona Comerç al centre de la plaça durant les festes nadalenques.

stats