Societat 03/08/2019

Collboni defensa que els comuns i el PSC coincideixen "totalment" en la política amb els manters

Diu que "no és un problema de seguretat" sinó que "en primer lloc és un problema social"

Acn
2 min
Jaume Collboni, portaveu del PSC, aquest dilluns després de la reunió setmanal de l'executiva / ACN

BarcelonaEl primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha defensat que Barcelona en Comú i el PSC coincideixen "totalment" en la política amb els manters i estan "absolutament coordinats".

En una entrevista a RAC1, Collboni ha insistit que ja s'havien fet operatius similars "des del passat mandat". Tot i admetre que els manters no són un "problema de seguretat", el socialista ha considerat que "hi ha una evident activitat que perjudica sobretot el petit comerç de Barcelona", que "paga els seus impostos i compleix les normes".

Ha afegit que "en primer lloc és un problema social", i per això ha defensat que la taula constituïda continuarà funcionant a partir del setembre per abordar "el tema des de totes les òptiques, que no són estrictament les de seguretat".

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona ha admès que encara no hi ha data per trobar-se amb els manters per escoltar les seves reivindicacions, tal com el col·lectiu va reclamar divendres en una marxa convocada pel Sindicat Popular de Venedors Ambulants. "Estem disposats a parlar-ne", ha dit Collboni, que ha recordat la trobada que hi va haver durant la campanya electoral.

Pel que fa a la campanya presentada divendres per desincentivar les compres als manters, Collboni ha dit que aquestes compres "fan mal al comerç i al final perjudiquen la convivència". Sobre la possibilitat de multar els consumidors, ha dit que prefereixen "la conscienciació que les multes", però ha recordat que les ordenances permeten sancionar.

Ha exposat: "No es pot normalitzar la compra en punts que no estan autoritzats, perquè cronifica una situació que cap societat avançada pot deixar que es cronifiqui, que és de precarietat, explotació laboral moltes vegades, tràfic de productes il·legals sense cap tipus de control sanitari, dret de marca, certificació d'origen, i hem de vetllar perquè les normes es compleixin".

stats