Societat 16/07/2014

Col·loquen la primera porta de la façana del Naixement de la Sagrada Família

Es troba al pòrtic central de la Caritat, és de bronze i té una alçada de més de 7 metres per 3 metres d'ample

Efe
1 min
La instal·lació de la primera porta de la Façana de Naixement de la Sagrada Família

BarcelonaEls operaris que treballen en la construcció de la basílica de la Sagrada Família de Barcelona han col·locat aquest dimecres la primera porta, de les quatre que hi haurà, dissenyades per Etsuro Sotoo, de la façana del Naixement. La porta està ubicada al pòrtic central de la Caritat, és de bronze i té una alçada de més de 7 metres per 3 metres d'ample. La Façana del Naixement de la basílica de Gaudí exposa els principals esdeveniments dels primers anys de vida de Jesucrist en un conjunt escultòric i ornamental que recrea el Naixement enmig de la natura.

Les portes, que acabaran d'estar instal·lades del tot el 2015, encaixen en aquest context i estan inspirades en la natura. Cada porta és diferent; la que s'ha instal·lat avui és plena d'heura, de fulles i flors de carbassa i flors de lliri. També hi ha diferents insectes com escarabats, xinxes, vespes, mosques, llagosta, papallones, centpeus, grills, abelles, marietes, erugues, aranyes, formigues i libèl·lules. El color dominant és el verd, que s'ha aconseguit a partir del procés de corrosió del bronze.

El disseny de les portes de la façana del Naixement ha estat presentat i aprovat per la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat, ja que des de l'any 2005, la façana del Naixement i la cripta del temple formen part del Patrimoni Mundial de la Unesco. L'autor del projecte de les portes de la façana del Naixement és l'escultor Etsuro Sotoo, que des de l'any 1978 col·labora amb el temple, primer amb la restauració i execució dels grups escultòric del portal del Roser i de la façana del Naixement, destruïts durant la Guerra Civil, i ara, amb les portes d'aquesta façana.

stats