Societat 14/08/2016

Un grup de veïns de Coma-ruga engega els tràmits per segregar-se del Vendrell

L'alcalde del municipi, Martí Carnicer, considera que la separació no tindria sentit i nega que es discrimini el barri marítim

Acn
1 min
Una parella de la Policia Municipal del Vendrell patrullant pel passeig marítim de Coma-ruga el 2015

El VendrellL'Associació de Residents i Propietaris de Coma-ruga, fundada l'any 1958, vol impulsar una plataforma per recuperar l'antic municipi de Sant Vicenç de Calders, desaparegut el 1946, i deixar de dependre del Vendrell (Baix Penedès). En una assemblea, han aprovat impulsar els estudis socials i econòmics previs a la possible segregació.

Els afectats creuen que el consistori els ha girat l'esquena. Es queixen que la il·luminació i la neteja a la zona són deficients i que, quan plou, tenen problemes d'inundacions. L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, en declaracions a l'ACN, nega que hi hagi cap mena de discriminació amb el barri.

L'assemblea de l'associació va autoritzar per àmplia majoria la junta directiva perquè iniciï els tràmits per impulsar la recuperació del municipi. L'entitat preveu contactar amb les associacions de la zona per sumar esforços i contractar una assessoria jurídica per culminar la creació del nou municipi.

L'associació s'ha fixar en l'equip que va gestionar la recuperació del municipi de la Canonja i la seva segregació de Tarragona. El president de l'entitat veïnal, Miquel Coll, assegura que fa "molts anys que lluiten" perquè l'Ajuntament els faci cas i es queixa que tot s'inverteix "dins el casc urbà". "A ningú de les platges no ens interessa el Vendrell, ni el seu Ajuntament, ni les seves festes".

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, apel·la al diàleg. "És una via que crec que no portarà enlloc", afegeix. El batlle recorda que el plantejament de la segregació és una iniciativa que sorgeix "de tant en tant", però defensa que el consistori porta a terme projectes al nucli de Coma-ruga.

stats