Festival de la Infància
Societat 27/12/2022

Sis dècades de Festival de la Infància: "Hi venia fa 40 anys i ara vull continuar venint-hi amb el meu fill"

La Barcelona olímpica del 92 inspira l'edició d'aquest any, on predominen els esports

Pol Mestres Bosch
2 min
Infants aprenen a construir una torre de la Sagrada Família al Festival de la Infànica

BarcelonaEquipat amb un casc i una armilla, en Jan es prepara per fer una activitat inèdita. Amb només 8 anys, ell i altres infants seran durant una estona constructors de la Sagrada Família i podran conèixer de la mà de l'arquitecte director de la basílica, Jordi Faulí, com s'han alçat les torres gegants del temple. L'activitat forma part del Festival de la Infància, que ha començat aquest dimarts a Barcelona i ja encadena 60 anys atraient nens i nenes per aquestes dates.

El Jordi Navarro és l'avi del Jan i supervisa d'un tros lluny les activitats amb què el seu net es diverteix aquest matí. Recorda amb molta emoció cada vegada que ha acudit puntualment a aquesta cita, primer amb el seu fill, ja fa dècades, i ara amb la següent generació. "És un gran esdeveniment perquè els nens gaudeixin mentre aprenen", resumeix sobre l'experiència.

Assistir al festival és una tradició per a moltes famílies que no han volgut perdre's el dia d'obertura. També és el cas de l'Òscar Cayuelas, que explica que quan era petit els seus pares l'hi portaven cada any: "Hi venia fa 40 anys i ara vull continuar venint-hi amb el meu fill", diu, mentre l'Hugo, d'11 anys, descansa després d'haver estat patinant una estona. És el segon cop que la família al complet (l'Hugo, l'Òscar i la seva dona, l'Ariadna) visiten plegats el Festival de la Infància. La primera va ser fa sis anys, just abans que es modifiqués el nom i passés a dir-se La Ciutat dels Somnis. Ara, que ha recuperat el nom original, la família ha volgut tornar-hi.

Infants jugant a voleibol al Festival de la Infància.

L'oferta d'activitats és variada i, aquest any, centrada especialment en l'esport, ja que la font d'inspiració de l'edició són els Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, coincidint amb el trentè aniversari de l'esdeveniment. Un inflable gegant del Cobi, la mascota creada per Mariscal per a Barcelona '92, supervisa les quaranta activitats que succeeixen simultàniament dins del recinte de Montjuïc de La Fira de Barcelona: futbol, escalada, golf, bàsquet o voleibol, entre moltes altres.

A dins del festival es pot nedar en una piscina de boles, practicar el ciclisme, fer una sessió de break dance o posar-se a la pell d'un futbolista professional. Aquesta última opció és la que ofereix l'activitat organitzada pel RDC Espanyol. El club blanc-i-blau ha organitzat un expositor on els nens i nenes poden jugar un partit de futbol, signar un contracte amb l'equip i fins i tot passar per la sala de premsa per sotmetre's a les preguntes dels periodistes.

El Festival de la Infància estarà obert fins al 31 de desembre. És a dir, pocs dies però amb molta oferta concentrada i un objectiu primordial per part dels organitzadors: promoure no només l'esport sinó la vida i els hàbits saludables entre els més petits sense que per això s'ho deixin de passar bé.

stats