Societat 27/02/2014

Comença l'enderroc de l'anella de Glòries

Les obres de deconstrucció del costat mar està previst que s'allarguin fins al pròxim mes de juny i les del costat muntanya culminaran al setembre

Maria Ortega
1 min
Enderroc de l'anella de Glòries

BarcelonaDia clau per a la futura nova plaça-parc de les Glòries de Barcelona. Aquest dijous han començat els treballs d'enderroc del tambor que ha presidit l'espai des de principis dels anys 90. Després del canvis de circulació que s'han anat duent a terme aquestes últimes setmanes a la zona, el costat mar de l'anella ja havia quedat, l'últim cap de setmana, completament lliure de trànsit i, per tant, avui s'hi han pogut començar les tasques de demolició. Es preveu que l'altra meitat de l'anella, la del costat muntanya, comenci a passar a la història a partir del mes de juny.

Aquesta segona fase s'allargarà entre els mesos de juny i setembre i, després, l'anella haurà passat definitivament a la història i la Gran Via quedarà creuant la plaça en superfície a l'espera que s'executi el túnel previst per poder-la soterrar.

La deconstrucció es fa seguint sistemes diferents en funció de la zona de l'anella sobre la que s'actuï. L'objectiu, com apunten des del consistori, és reduir l'impacte mediambiental de les obres. És a dir, fer el mínim de soroll i generar les mínimes emissions possibles. Es faran servir pinces demolidores per anar "pessigant" trossos de l'actual estructura. També es tallarà amb fil o disc de diamant.

Els materials provinents de l'enderroc es reutilitzaran, en la seva majoria, a la mateixa plaça. Es faran servir, per exemple, per posar a nivell l'antic solar on hi havia el mercat dels Encants. Part de l'anella, doncs, continuarà a les noves Glòries.

stats