Societat 01/10/2013

Comença la restauració de les torres venecianes de la plaça Espanya

Obra de l'arquitecte Ramon Reventós, daten de l'any 1929 i es van concebre com la porta d'entrada a l'Exposició Universal

Ara
1 min

BarcelonaTret de sortida als treballs de rehabilitació de les torres venecianes de la plaça Espanya. Després d'anys cobertes amb lones protectores per tal d'evitar despreniments, se'n restauraran els paraments i es repararan els forats i esquerdes. Les obres, que tenen un cost de 472.000 euros, està previst que s'allarguin fins al mes de gener.

Es tracta d'unes actuacions que pretenen rentar la cara d'aquest símbol de la Fira de Barcelona, que al mateix temps forma part part del patrimoni arquitectònic de Barcelona amb un nivell de protecció B: béns culturals d'interès local.

Les torres venecianes daten de l'any 1929 i es van concebre com la porta d'entrada a l'Exposició Universal. Són obra de l'arquitecte Ramon Reventós i estan inspirades en el campanar de la catedral de Sant Marc de Venècia −d'aquí ve el seu nom−. Es van construir amb totxo i amb pedra artificial, materials poc nobles però habituals en aquest tipus de construccions, ja que, de fet, la voluntat era desconstruir-les un cop acabada l'Exposició Universal.

Més enllà de l'ús ornamental, al llarg dels anys les torres han centralitzat els controls per dirigir el joc de llum i aigua de les fonts de Montjuïc −la torre oest− i les sirenes per avisar d'alguna possible emergència −la torre est.

Mínima afectació al trànsit

Les obres es desenvoluparan amb el mínim d'afectació al trànsit rodat de l'avinguda de Reina Maria Cristina. El seu emplaçament a costat i costat de l'avinguda permet la instal·lació de les bastides amb espai suficient sense cap mena d'afectació al desplaçament dels vianants, i afecta únicament un carril de circulació de vehicles dels quatre que té l'avinguda a cada sentit.

stats