Societat 24/04/2014

Comencen les actuacions preventives contra incendis a Collserola

Guàrdia Urbana i Bombers duen a terme de diverses actuacions perquè la muntanya arribi als mesos d'estiu amb les condicions òptimes

Ara
2 min

BarcelonaLa Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona inicien les tasques preventives a l'entorn de Collserola per tal d'evitar incendis durant el període d'estiu. Els dos cossos policials i de salvament de la ciutat ja duen a terme diverses actuacions perquè la muntanya arribi als mesos de més calor amb les condicions òptimes.

La Guàrdia Urbana ha activat fins al 10 de setembre un dispositiu específic que pretén assegurar el servei de les patrulles forestals, millorar la prevenció dels incendis forestals de forma continuada i reduir la sensació d'inseguretat en aquest àmbit. En concret, els agents duen a terme les accions següents: contacten amb els veïns de la zona per tal de conèixer amb quines problemàtiques es troben i garantir la seguretat en aquest àmbit, patrullen pel territori i analitzen els plans d'actuació per prevenir problemàtiques o situacions de risc en aquest espai, corregeixen les infraccions comeses que s'hi puguin detectar, duen a terme tasques de prevenció en la detecció de riscs d'incendis i de possibles piròmans i controlen els accessos al parc d'atraccions, especialment en dies festius. Amb tot, actuen de manera coordinada amb els agents rurals.

De manera paral·lela, a partir de l'1 d'abril Bombers de Barcelona inicia la preparació de la campanya forestal d'estiu a Collserola. Durant aquest mes i fins a l'inici oficial de la campanya forestal, els membres del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) treballen per millorar el coneixement de l'accessibilitat d'aquests barris i analitzen les dificultats dels recorreguts interns. Així mateix, verifiquen els punts de trobada establerts en els plans d'actuació i comproven el funcionament dels hidrants d'incendi en aquest entorn de cara a assegurar-ne el bon estat durant la campanya forestal.

Els recorreguts de prevenció operativa es faran des dels parcs de Vall d'Hebron, des de Llevant i des de l'Eixample. Després d'aquest període, a l'entorn del mes de maig, Bombers de Barcelona activarà ja plenament la campanya forestal d'estiu. Quan s'activi la campanya entrarà en funcionament la dotació del Parc de Bombers de Vallvidrera, que estarà operativa fins a mitjans de setembre.

stats