Societat 02/04/2014

El comerç i la història del Gòtic, al mòbil

Gràcies a la tecnologia QR, els vianants poden descobrir, a través de 70 aparadors del barri, el passat mil·lenari del call jueu i els entorns del carrer de la Llibreteria

Ara
1 min

BarcelonaAmb tan sols acostar un dispositiu mòbil a l'aparador de 70 establiments del barri Gòtic de Barcelona, els vianants s'adonaran que passegen per uns carrers amb una llarga història. A través de la tecnologia QR, amb els codis simulant una auca, es pretén destacar el passat, però alhora el present del barri: El passat mil·lenari del call jueu i els entorns del carrer de la Llibreteria i la rica oferta comercial de la zona.

El projecte, iniciativa dels comerciants amb la col·laboració del Museu d'Història de Barcelona, permet fer un viatge al passat perquè, tot i que l'arquitectura ha canviat al llarg dels segles, els traçats d'alguns dels carrers són els mateixos des de fa milers d'anys. La ruta QR Gòtic també es pot consultar des de casa, en un portal on la informació és més extensa i on es poden filtrar els punts d'interès per època històrica o sector comercial.

stats