Societat 14/11/2019

Els eixos comercials i turístics reclamen el "desallotjament immediat" de l'acampada a la plaça Universitat

Els joves han demanat ajuda per refer-se després de l'aiguat d'aquesta matinada, que ha inundat el campament

Ara
1 min
Imatge de l'acampada a Plaça Universitat després de les pluges

BarcelonaLa Unió d'Eixos Comercials i Turístics, Barcelona Oberta, ha reclamat aquest dijous "el desallotjament immediat de l'acampada a la plaça Universitat" d'estudiants i organitzacions juvenils, que va començar fa dues setmanes com a resposta a la sentència del Procés, perquè –asseguren– la "constant inestabilitat afecta greument el comerç, la restauració i l'activitat econòmica i turística del centre de la ciutat".

En un comunicat, Barcelona Oberta ha criticat la "passivitat" de l'Ajuntament de Barcelona a l'hora de "posar fi a la situació de protestes diàries" i ha exigit "la màxima diligència en el restabliment de l'ordre i la normalitat al centre de la ciutat". Segons la Unió d'Eixos Comercials i Turístics cal també "garantir la correcta circulació del trànsit viari als carrers Gran Via, Ronda Universitat, Sant Antoni i Pelai".

Els estudiants que resisteixen a l'acampada, però, asseguren que estan en una "situació crítica" després de l'aiguat d'aquesta matinada. El campament ha quedat inundat i els manifestants demanen ajuda per refer-lo a les xarxes socials: mantes, sacs, roba de tot tipus, palets, tovalloles i brides.

"Tot i la situació desmoralitzant som fortes i estem treballant dur per restablir la normalitat, però necessitem ajuda urgent", han assegurat des de l'acampada a través de Twitter.

stats