Societat 11/07/2019

Sant Antoni protesta contra l'onada de robatoris

Els comerciants del barri han impulsat la campanya 'Vigila' per reforçar la seguretat

Cèlia Codina
1 min
Els comerciants de Sant Antoni han repartit fulletons i cartells per animar la gent a trucar al 112.

BarcelonaDesprés de 19 detencions i 88 assalts des d'inicis d'any, el barri de Sant Antoni ha decidit prendre mesures d'urgència. Prop d'un centenar de persones s'han concentrat aquest dijous als jardins de l'Alguer per protestar contra l'onada de robatoris que estan patint tant els locals com els habitatges. L'objectiu era doble: presentar la campanya 'Vigila' i demanar "reflexió i compromís" als veïns per aconseguir "un barri segur".

El president de l'associació Comerciants de Sant Antoni per la Seguretat, Vicenç Gasca, ha llegit un manifest que defineix la iniciativa 'Vigila' com una "ajuda" per pal·liar la "falta d'efectius policials". "No volem actes heroics, només demanem col·laboració reportant el que passa al 112", ha puntualitzat Gasca. D'altra banda, el manifest exigeix "més duresa" davant els casos de reincidència, que defensa que són freqüents.

El grup de comerciants ha repartit fulletons per animar la gent a trucar al 112 "si veuen res estrany". També han donat adhesius i cartells als botiguers que es vulguin sumar a la seva iniciativa per convertir els locals en espais segurs. "Qualsevol persona en situació de perill podrà acudir a les botigues on hi hagi el cartell distintiu", ha explicat: "Estem informant els treballadors sobre què fer en aquests casos". La iniciativa arrencarà aquest divendres.

stats