Societat 27/09/2013

La Comissió Europea obre un expedient informatiu sobre la llei de costes del PP

El PSOE ha informat de la decisió de l'executiu comunitari, que és el pas previ a un possible expedient sancionador

Efe
1 min
Les edificacions a prop de la costa han proliferat molt en els anys del boom immobiliari. Els ecologistes asseguren que el litoral està "saturat".

Las Palmas de Gran CanariaLa Comissió Europea ha obert un expedient informatiu sobre la nova llei de costes aprovada pel govern central, el pas preliminar a un possible expedient sancionador, després de la denúncia presentada pel PSOE, que entén que la nova norma vulnera fins a sis directives europees.

La coordinadora federal de Medi Ambient del PSOE, Consuelo Rumí, ha informat aquest divendres de l'obertura d'expedient en roda de premsa a Las Palmas de Gran Canaria, on ha recordat que el seu partit també manté un recurs d'inconstitucionalitat contra la reforma de la llei, que ha titllat de "regressiva, nefasta i ideològica".

Rumí ha explicat que el PSOE intenta garantir el futur de les costes i evitar "l'atemptat ecològic" que suposaria reduir la protecció i privatitzar les platges. La socialista considera que la nova llei només beneficia qui té interessos privats a les costes i que afavoreix persones de l'entorn del PP. "La costa és patrimoni públic, no del PP ni dels seus amics per fer negoci", ha conclòs Rumí.

La Generalitat també va aprovar, a finals de juliol, un recurs d'inconstitucionalitat contra la reforma de la llei.

stats