Societat 02/02/2016

La Comissió Europea crearà un fons per lluitar contra el cargol poma

Acn
1 min
Alguns exemplars de cargol poma trobats en arrossars del delta de l’Ebre / ACN

EstrasburgEls eurodiputats han aprovat aquest dimarts una esmena de Francesc Gambús (UDC) que farà crear a la Comissió Europea un fons econòmic per combatre les plagues d’espècies invasores com les del cargol poma, que afecten el Delta de l’Ebre i l’Empordà. A més, Brussel·les haurà d'editar una llista “precisa i exhaustiva” de les espècies exòtiques invasores més perjudicials als països de la UE, i recomanar mesures coherents d’aplicació per eradicar-les.

Gambús, l'únic eurodiputat català a la Comissió de Medi Ambient de l’Eurocambra, ha formulat una desena de preguntes a Brussel·les sobre la plaga del cargol poma i ha mantingut reunions amb els responsables comunitaris per explicar-los els riscos d’aquesta espècie invasora. Ha recordat que "la Comissió Europea ha d'entendre que és un repte europeu i la UE haurà d'afrontar-lo".

A més, l'eurodiputat ha indicat que la CE farà una “actualització permanent” de la llista d’espècies invasores i promourà “noves avaluacions de risc de les espècies”.

stats