Societat 26/08/2011

Mig centenar de persones protesten davant del Parlament i demanen la dimissió del conseller Mena

Mig cententar de persones han rebut els consellers responsables de la renda mínima d'inserció a les portes del Parlament, on han exigit que no s'aprovi el decret que prepara el govern per modificar els criteris d'accés a l'ajuda

S. Sànchez/l. Espín
1 min

BarcelonaLa diputació permanent del Parlament ha començat quan passaven una mica més de cinc minuts de les deu del matí. A les portes de la cambra catalana, però, des de mitja hora abans, un grup d'unes 50 persones han escridassat tots els polítics que hi han desfilat per davant i que es dirigien a la diputació permanent. Ara mateix compareix el conseller de Benestar Social i Famíllia, Josep Lluis Cleries, per explicar els canvis de criteri que han aplicat durant aquest mes d'agost per pagar la renda d'inserció social (PIRMI).

Diosdado Toledano, de l'Assamblea d'Aturats de Barcelona, ha reclamat que el conseller d'Empresa i Ocupació dimiteixi. Una petició que no ha fet extensiva a Cleries perquè, ha dit, "com a mínim ha demanat perdó". Toledano també ha reclamat que el Govern no tiri endavant el dercert que prepara per modficiar els criteris d'accés a aquesta ajuda. Finalment ha recordat que el fet de tenir unes prestacions dignes és un dret que recull l'Estatut de Catalunya.

Cleries ha començat la intervenció davant de la Diputació repetint l'argument, ja escoltat durant la polèmica que s'ha generat sobre el PIRMI, que els canvis que s'han fet són per lluitar contra el frau.

stats