Societat 26/08/2011

El conseller Mena diu que hi ha beneficiaris del PIRMI que són morts

El titular d'Empresa i Ocupació manifesta que s'han detectat casos en què el benefiaciri tenia prous diners per no rebre l'ajuda

S. Sànchez / L. Espín
1 min

BarcelonaMena continua institint que hi ha una percentatge de benficairis del PIRMI que cometen frau. En aquest sentit, ha dit que el Govern ha detectat casos en què els benficiaris eren morts, i ha ironitzat dient que aquest no els acusaran de frau. N'hi havia d'altres que pagaven, amb els diners del PIRMI, autopistes europees, Canal Plus i Ono, visites al veterinari, etc.

Per això, Mena ha insistit que es vol tornar a l'esperit original del PIRMI, que és facilitar la inserció laboral i no cronificar i allargar aquestes ajudes. D'altra banda, també ha explicat a la diputació permanent del Parlament que va demanar al govern central que territorialitzés l'ajuda activa d'inserció i que la resposta va ser negativa.

El conseller va parlar també de "l'efecte crida" d'aquestes ajudes cap a la immigració i va donar dades per defensar a especial incidència d'aquest efecte sobre les persones provinents del Marroc. Un 42% dels benefactors del PIRMI són immigrants i d'aquests, va dir, 9.000 són marroquins, mentre hi ha uns 500 de Rumania i Equador. Mena va subratllar especialment el desnivell entre la representativitat del col·lectiu marroquí en el conjunt de la població que viu a Catalunya (un 3%) i l'índex que assoleix entre els perceptors del PIRMI, del 27%.

stats