Polítiques socials
Societat 26/08/2011

Cleries xifra en un 30% els perceptors del PIRMI que són aturats crònics

Empresa i Ocupació alerta que el 69% d'aturats a Catalunya deixaran de cobrar la prestació durant els pròxims mesos. Benestar ha atès més de 7.000 incidències pel canvi del model pagament a l'agost

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha quantificat en un 30% el grau de cronificació dels ususaris de la renda mínima d'inserció (antic PIRMI). Cleries s'ha basat en un estudi oficial de la conselleria, el·laborat en la legislatura passada, que detalla la "desvirtuació" de la percepció d'aquesta ajuda, que, "en alguns casos es converteix en un complement de l'economia submergida i en una forma de vida".

Per això, el conseller ha anunciat que, un cop s'aprovi el decret que deixarà fora del PIRMI els perceptors que només presenten un problema laboral, serà Empresa i Ocupació qui atendrà aquest col·lectiu d'aturats i els oferirà "itineraris d'inserció", mentre que Benestar Social atendrà el col·lectiu en risc d'exclusió. De fet, el conseller d'Empresa i Ocupació, Xavier Mena, ha advertit que entre l'octubre i el març del 2012, el 69% dels aturats deixaran de cobrar la prestació d'atur.

Cleries ha defensat també la revisió que s'ha fet aquest agost, i ha assegurat que era un "control que demanaven des de fa temps molts sectors", tot i que "ara alguns ho volen dissimular". Pel canvi de forma de pagament aquest mes, Benestar ha atès a les seves oficines un total de 7.757 persones per diverses incidències, i s'han notificat 2.639 canvis de domicili. "Alguna cosa passa si tanta gent no havia notificat un canvi de domicili", ha apuntar el conseller.

stats