Societat 14/08/2016

Comprar medicaments per Wallapop: un perill per a la salut

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya avisa que no hi ha garanties de conservació i que es tracta d'una il·legalitat

Europa Press
1 min
Wallapop i Letgo es fusionen als EUA

BarcelonaEl Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) alerta del "perill per a la salut" que pot suposar consumir medicaments comprats per mitjà de la plataforma Wallapop i afegeix que podria constituir una il·legalitat.

El president del CCFC i del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona (COFB), Jordi de Dalmases, ha explicat en una entrevista a Europa Press que quan un medicament surt d'una farmàcia "no es pot tornar a vendre perquè s'ha trencat la cadena i no es pot garantir en quines condicions s'ha conservat".

El Col·legi ha detectat a Wallapop alguns fàrmacs en venda, com ara psicotròpics, medicaments per dormir, hipnòtics o tractaments de fertilitat, que necessiten recepta mèdica. Dalmases recorda que els usuaris no poden decidir si prenen o no un fàrmac.

L'Agència Espanyola del Medicament ha denunciat alguns casos i s'ha posat en contacte amb la plataforma per demanar la retirada del producte."No sé si les persones que els posen a la venda s'adonen de les conseqüències" de fer-ho, diu Dalmases, que recomana que si es compren fàrmacs per internet es faci només en oficines de farmàcies identificades.

La conselleria de Salut de la Generalitat va denunciar a l'abril davant dels Mossos d'Esquadra cinc anuncis de medicaments en venda a la plataforma, entre els quals hi havia vacunes exemptes de qualsevol control sanitari.

stats