Societat 10/11/2016

El govern espanyol es compromet a pressupostar els Jocs Mediterranis de Tarragona

Ballesteros es reuneix amb el ministre Méndez de Vigo, que garanteix que l'executiu passarà a formar part de la fundació organitzadora

Dani Sánchez Ugart
2 min
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo

MadridEl govern espanyol s'ha compromès davant l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, a incloure l'aportació per als Jocs Mediterrani als pressupostos de l'Estat del 2017, segons ha explicat el batlle després de reunir-se amb el ministre d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, aquest dijous al ministeri.

Entre els compromisos de l'executiu hi ha el d'ocupar la cadira que fins ara hi havia buida a la fundació dels jocs del 2017, que finalment quedaran endarrerits fins al 2018, al costat de la diputació de Tarragona, l'Ajuntament de la ciutat i el Govern. Així, el ministeri es coresponsabilitzarà de la realització d'aquests jocs, segons la lectura que n'ha fet Ballesteros.

L'aportació econòmica que farà l'executiu encara s'ha de concretar, i l'alcalde no ha volgut entrar a detallar xifres, tot i que fins ara es parlava d'una necessitat de 12 milions d'euros més els sobrecostos que es derivin de l'ajornament de la celebració dels jocs. A més, Méndez de Vigo s'ha compromès també a allargar els beneficis fiscals per a les empreses i els patrocinadors implicats en l'esdeveniment.

Per controlar el seguiment d'aquests acords es crearà un equip de treball "permanent" per concretar les xifres finals que faran falta. Ballesteros ha considerat que la reunió "ha anat molt bé", i ha valorat positivament l'actitud del ministre, que, segons ell té un "compromís molt ferm" amb la celebració dels Jocs.

Ballesteros tampoc ha concretat què passarà si el govern espanyol no aconsegueix aprovar uns pressupostos per al 2017 per falta de suport parlamentari, però ha valorat el suport "de tots els grups" a l'esdeveniment.

El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, que també ha estat present a la reunió, ha considerat que el d'avui és un "dia històric" perquè es garanteix la celebració dels jocs, del 22 de juny a l'1 de juliol del 2018.

stats