Societat 01/04/2022

Concentracions en defensa del català aquest dissabte a Perpinyà, Palma, València i Barcelona

La plataforma Enllaçats per la Llengua reclama respondre "a les contínues agressions que rep el català, especialment del front judicial"

Ara
2 min
Una de les concentracions d'aquest diumenge en defensa de la llengua

ValènciaRespondre "a les contínues agressions que el català rep des de tots els fronts, especialment el judicial", i reivindicar "la plena equiparació en drets de les comunitats de l’àmbit lingüístic català amb les de la llengua castellana o francesa". Aquest és l'objectiu de les concentracions convocades aquest dissabte 2 d'abril a Perpinyà, Palma, València i Barcelona per la plataforma Enllaçats per la Llengua, coincidint amb la data en què l'any 1700 el rei francès Lluís XIV va prohibir l’ús de la llengua catalana a la Catalunya del Nord.

Les mobilitzacions es duran a terme a Perpinyà al passeig Torcatis de 10 h a 22 h, a Palma a la plaça del Tub a les 12 h, a València davant del Tribunal Superior de Justícia també a les 12 h i a Barcelona a la plaça Sant Jaume a les 18 h.

Enllaçats per la Llengua agrupa entitats socials, culturals i sindicals de la Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, Andorra, l’Alguer, les Illes Balears, el País Valencià i Catalunya com Plataforma per la Llengua, la Federació Llull, la Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana, el Centre de Cultura Catalana d’Andorra, el Moviment Franjolí de la Franja, Òmnium Cultural, Escola Valenciana o Acció Cultural del País Valencià. També en formen part el Sindicat de Treballadores i Treballadors Intersindical de les Illes Balears, Unió Sindical de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament de Catalunya o la Intersindical de Catalunya i el Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià.

La plataforma ha donat suport a la vaga de l’ensenyament a Catalunya del 23 de març en resposta a la imposició del 25% de castellà per part dels tribunals de justícia i en defensa de la immersió lingüística, atès que consideren que "s’ha mostrat l’opció més eficaç perquè tot l’alumnat conegui en igualtat de condicions el català i el castellà". De la mateixa manera, Enllaçats per la Llengua ha animat la ciutadania a participar en la celebració del 25 d’abril, Diada del País Valencià, que enguany tindrà lloc a Castelló de la Plana el pròxim 7 de maig.

Cartell de les concentracions convocades per la plataforma Enllaçats per la Llengua.
stats