Societat 15/04/2015

Concurs de grafits per pintar les persianes del mercat del Clot de Barcelona

La plataforma Enrolla't fa una crida oberta als artistes urbans per dignificar les parades molt deteriorades d'aquest mercat del districte de Sant Martí

Ara
2 min
Pintada de les persianes del Mercat de l'Abaceria / JORDI CASAÑAS

BarcelonaEl mercat del Clot de Barcelona acollirà aquest diumenge un concurs de grafits per decorar eles persianes, molt deteriorades. Es tracta d'una nova iniciativa de la plataforma Enrotlla’t! en la línia de les jornades realitzades a la Plaça de la Lliberat o al Mercat de l’Abaceria. L'objectiu és dignificar la imatge del mercat mitjançant una convocatòria oberta a tots els artistes, i amb suport del comerciants del mercat.

En aquest lloc privilegiat del districte de Sant Martí, les persianes i elements de tancament es troben en un avançat estat de decadència per culpa de l’efecte de la pols, la contaminació, el greix, els adhesius o els grafits.

La proposta consisteix en elaborar treballs artístics murals sobre les diferents superfícies hàbils, és a dir, les persianes situades a les façanes principals i les de les parades annexes al mercat. Els treballs s’hauran d’inspirar en el tema 'Ànima', elegit pels comerciants del mercat. La tècnica, estil i composició seran lliures.

Dignificar la creativitat

La finalitat d’Enrotlla’t! és oferir projectes artístics per millorar la convivència entre l’administració, els artistes i els ciutadans, així com recuperar l’estètica del mercat. Al mateix temps, es pretén enaltir el treball dels artistes urbans, sovint criminalitzats o estigmatitzats com a vàndals. Aquest projecte compta amb el suport de la Junta de Comerciants del Mercat del Clot.

En total, seran 224,61m² de superfície total de les persianes objecte d’intervenció artística, persianes ondulades de diferents amplades d’entre 1,40 i 5,00m i alçades entre 2,22 i 2,55m com a màxim. Hi participaran 23 artistes, 20 voluntaris procedents de les parades del mercat i es repartiran 600 euros en sis premis i dues categories. L’acte es complementarà amb diverses activitats paral·leles de caire lúdic entre les 10h del matí i les 18.30h de la tarda.

stats