Societat 02/10/2019

Condemnen a 23 anys de presó el gerent d'uns cinemes del Maresme per abusar de menors

Contactava amb les víctimes oferint-los repartir publicitat a les sales

Montse Riart
2 min
La façana de la seu de l’Audiència de Barcelona, on es jutjarà per segon cop el cas del terapeuta acusat d’agressió sexual a pacients.

BarcelonaS'aprofitava del seu càrrec com a gerent en uns cinemes del Maresme per contactar amb menors d'entre 13 i 17 anys als quals oferia feina repartint publicitat a les sales. D'alguns en va acabar abusant a les mateixes instal·lacions, quan ja s'havia guanyat la seva confiança. A d'altres els va pagar a canvi de favors sexuals. L'Audiència de Barcelona ha condemnat l'home a més de 23 anys de presó. Considera que amb aquest mètode va abusar almenys de set nois menors entre el 2007 i el 2011, a qui també haurà d'indemnitzar amb més de 46.000 euros.

La condemna s'allunya, però, de la petició de 43 anys de presó que havia fet la Fiscalia perquè el tribunal no ha donat per provats alguns dels delictes que el ministeri públic també atribuïa a l'acusat, com ara el d'exhibicionisme o alguns dels casos de prostitució i corrupció de menors. La sala, però, no dona cap credibilitat a la declaració de l'home, que al judici va admetre conèixer algunes de les víctimes però va negar haver-ne abusat i va al·legar que patia una disfunció erèctil. El tribunal no veu incompatible aquest fet amb les pràctiques que obligava a fer als nois. Per contra, els magistrats posen en valor el relat dels joves, de qui destaca que, tot i no tenir cap relació entre ells, coincideixen a l'hora d'explicar on es van produir els abusos i de quina manera. Per a la sala això demostra la seva veracitat.

Segons la sentència, l'home s'aprofitava de la seva "condició de superioritat", tant física, com laboral, com d'edat, sobre les víctimes per acabar-ne abusant. El tribunal destaca que sempre triava nois d'origen estranger i "amb necessitats econòmiques" per convèncer-los a base de diners. En la majoria dels casos els portava a una estança al costat del seu despatx, als mateixos cinemes, que sempre estava tancada en clau. Quan la policia va escorcollar les instal·lacions va trobar-hi un matalàs, lubricants i revistes pornogràfiques.

stats