Un conductor begut i drogat fuig després de causar dues morts en un accident a Lleida

Les dues víctimes són un home de 41 anys i una dona de 39, veïns de Lleida, que anaven en moto

Ara
2 min
Dos motoristes moren en un accident a Lleida provocat per un conductor begut, drogat i que ha fugit

BarcelonaUn home de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Lleida, ha quedat detingut aquesta matinada com a presumpte autor de dos homicidis per imprudència greu, conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues i omissió del deure de socors. El conductor havia tingut un accident de trànsit amb una motocicleta que va causar la mort dels dos ocupants i havia fugit dels lloc dels fets. Amb aquestes dues víctimes, són 95 les persones que han mort en accident de trànsit aquest 2021 a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Els fets van tenir lloc divendres a la nit cap a les 23 h a l’autovia A-22, a Lleida. Una patrulla dels Mossos que feia tasques de seguretat ciutadana era en una benzinera de la N-240, al costat de l’autovia A-22. Els agents van veure un vehicle totterreny circulant per l’autovia en sentit Lleida a molt baixa velocitat i que feia un soroll compatible amb el d'una roda punxada. Els Mossos van accedir a l'autovia per aturar el vehicle i ho van poder fer amb seguretat al camí del Romànic. Els agents van veure que presentava un fort cop a la part davantera, li faltaven la matrícula i el para-xocs i tenia una roda punxada.

El triple de la taxa d'alcohol permesa

A l'interior només hi havia el conductor, que presentava símptomes evidents d'estar sota l’efecte d’alguna substància. L'home va donar positiu en alcoholèmia, amb una taxa de 0,83 mg/l, més de tres vegades el límit permès, i en la prova de drogues també va donar positiu, tot i que falta confirmar quina o quines substàncies s'havia pres. Mentre els Mossos feien gestions amb aquest conductor, un altre es va aturar per avisar que a l'autovia A-22, ben a prop, s'havia produït un accident.

Diverses dotacions dels Mossos van anar fins al lloc de l'accident, a uns dos quilòmetres, i hi van trobar les restes d'una motocicleta accidentada i dues persones mortes, un home de 41 anys i una dona de 39, tots dos veïns de Lleida. Al costat també hi havia la matrícula del vehicle del conductor que havia fugit. Segons les primeres investigacions, l'home hauria provocat l'accident mortal i hauria fugit, fins que els agents el van interceptar.

L'home va quedar detingut i passarà a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida en les pròximes hores.

stats