Un conductor perd el control i s'emporta vianants i terrasses a la Travessera de Gràcia

Hi ha quatre persones ferides, entre les quals una nena de deu anys que està molt greu

Una nena de 10 anys ha quedat ferida molt greu després que un cotxe l'envestís a la travessera de Gràcia aquest matí. El conductor del vehicle, que ha donat negatiu en el control d'alcoholèmia i drogues, ha perdut el control del vehicle a l'altura del carrer Santaló i ha envaït la vorera per causes que ara s'investiguen. A més de la menor, ha quedat ferida lleu una segona vianant i tant el conductor com la seva acompanyant, que han patit policontusions menys greus. En la trajectòria del cotxe, s'ha endut mobiliari de terrasses de dos establiments i també motocicletes que hi havia aparcades.

La menor ferida està hospitalitzada a Sant Joan de Déu amb un traumatisme cranioencefàlic i un altre d'abdominal i pèlvic, segons ha informat el Servei d'Emergències Mèdiques. La nena ha requerit d'una intervenció quirúrgica i el seu estat continua sent greu, segons les darreres informacions del centre hospitalari.

El conductor, un home 58 anys, ha patit una "indisposició puntual", compatible amb una lipotímia o un mareig, i s'ha recuperat espontàniament moments després, segons ha explicat Jesús Cabañas, el subcap territorial del SEM. 

Els altres ferits son una vianant de 61 anys que ha patit policontusions però que no està greu; el mateix conductor, que ha sigut traslladat a l'Hospital Plató, i la seva acompanyant, una dona de 52 anys també amb diverses contusions ha sigut traslladada al Clínic. Els veïns han explicat que el conductor semblava marejat i que ha baixat del cotxe pel seu propi peu, mentre que la seva acompanyant tractava de calmar-lo.

La via s'ha tallat per facilitar els treballs dels equips d'emergències i s'ha reobert al trànsit poc abans de les onze del matí. Set ambulàncies han acudit al lloc dels fets i han traslladat els ferits als diferents centres hospitalaris. L'accident ha provocat danys en deu motocicletes i en dues terrasses. La Unitat d'Investigació i Prevenció d'Accidents de la Guàrdia Urbana s'ha fet càrrec de la investigació.

Alguns veïns han explicat a l'ARA que el primer que han pensat, veient la trajectòria que feia el cotxe, és que es tractava d'un atemptat. El vehicle venia per la Travessera i s'ha enfilat a la vorera, just a l'altura del carrer Santaló, on ha envestit la terrassa del bar Rafael i ha impactat contra la nena que ha resultat ferida, després ha tornat a baixar a la calçada i, una mica després, ha tornat a pujar a la vorera. La terrassa del restaurant Udon també s'ha vist afectada per l'accident. Marc Garcia, un veí de la zona, relatava que el primer que ha pensat és que es tractava d'una bomba, pel fort soroll que ha sentit i pels crits de la gent que demanava la presència de la policia. El sinistre s'ha produït just a l'hora en què molts infants feien el camí de l'escola. 

La portera de la finca , Madeleine Maguiña, ha atès la vianant ferida en l'accident. L'edifici on treballa queda just al costat d'on ha xocat el vehicle accidentat i ha vist com el conductor baixava pel seu propi peu però se'l veia com en 'shock', ha explicat. "Li passava alguna cosa, bé no se'l veia", ha dit, i ha afegit que la seva acompanyant del vehicle mirava de tranquilitzar-lo.

Un autobús de TMB atropella un motorista

Moments després de l'accident de la Travessera de Gràcia, n'hi ha hagut un altre al carrer Anglí, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Un motorista ha caigut a terra per causes que s'investiguen i després ha sigut atropellat per un autobús de Transports Metropolitans de Barcelona, que li ha provocat lesions en una mà. L'home ha sigut donat d'alta al mateix lloc dels fets. 

Més continguts de