Confirmada la variant índia en set tripulants confinats en un vaixell a València

L'origen del brot de l'altre vaixell confinat al port és la soca britànica

ARA
2 min
Un dels vaixells confinats a València

BarcelonaSanitat Exterior ha confirmat que la variant índia és la que ha originat el brot de coronavirus que afecta els set tripulants d'un dels dos vaixells confinats al port de València, mentre que en l'altre, on hi havia sis positius als quals ara s'hi han sumat tres més, l'origen del brot correspon a la soca britànica. Així ho han indicat a l'agència Efe fonts de la Delegació de govern espanyol a la Comunitat Valenciana, que han detallat que la soca de la variant índia s'ha confirmat en el vaixell Skiathos I, de la naviliera Marfret, i la britànica en el Maersk Utah , de la companyia Maersk.

Les mateixes fonts han precisat que el fet que s'hagin detectat aquestes dues variants no implica cap tractament diferent del que estan rebent les persones contagiades, i que quan passin tres dies seguits sense que la tripulació presenti símptomes es farà la desinfecció total dels vaixells per eliminar qualsevol rastre del virus.

Els dos tripulants que, amb l'autorització de Sanitat Exterior, van ser traslladats a centres hospitalaris de València de manera preventiva després de tenir febre es recuperen favorablement, i la resta de mariners que van donar positiu són a les embarcacions guardant quarantena, segueixen sense símptomes i estan a l'espera de completar l'aïllament.

Els dos vaixells estan confinats al port de València des del dia 1 de maig, després que els seus responsables comuniquessin que alguns dels mariners presentaven símptomes compatibles amb el covid-19. Inicialment es van confirmar 13 casos positius (set al Skiathos I i 6 al Maersk Utah), si bé l'última actualització s'eleva a 16 positius (7 en el Skiathos I i 9 en el Maersk Utah).

A principis de mes es van detectar a Catalunya els dos primers casos de la variant índia del covid, una mutació sobre la qual no hi ha proves que tingui conseqüències més greus que altres variants. L’OMS ha emès un comunicat sobre aquesta soca, coneguda com a B.1.617, que de moment considera com a variant d’interès, és a dir, que cal estudiar amb detall. Altres variants, com les anomenades sud-africana, brasilera i britànica, s’han classificat des de fa temps com a variants preocupants perquè, entre altres coses, són més transmissibles que el virus identificat inicialment a Wuhan.

stats