Societat 05/11/2016

Confirmat l'ajornament dels Jocs Mediterranis de Tarragona fins al 2018

El president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi, ho atribueix a "repercussions financeres"

Acn
2 min
Aspecte que presentaven ahir les obres de l’estadi que ha d’acollir els Jocs, a només nou mesos de l’inici de la cita esportiva.

TarragonaEl president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM), Amar Addadi, ha confirmat que s'ajorna l'esdeveniment que s'havia de celebrar a Tarragona el 2017 i que se celebrarà el juny del 2018. Addadi ha fet aquestes declaracions a l'agència de notícies Algerie Press Service aquest dissabte després d'una reunió a Orà (Algèria), en què han participar també el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

Segons el president del CIJM, la decisió d'ajornar l'esdeveniment s'ha pres després que els membres del comitè hagin valorat totes les hipòtesis i "recordant que el comitè d'organització dels Jocs Mediterranis de Tarragona havia formulat la petició de retardar-los". Addadi ha confirmat que l'ajornament és degut a les "repercussions financeres" derivades del retard en la formació d'un govern a Espanya "després de més de 10 mesos de bloqueig" que també haurien afectat "les activitats esportives i el procés de preparació dels Jocs de Tarragona". Segons ha precisat el president del comitè, la 18a edició dels Jocs se celebrarà a Tarragona del 22 de juny a l'1 de juliol del 2018.

Dijous el màxim responsable del COE ja va apuntar la possibilitat de posposar l'organització de l'esdeveniment, que es va concedir a la ciutat de Tarragona el 2011. Els Jocs estaven pendents de rebre 9 milions d'euros del govern espanyol per poder cobrir el pressupost operatiu i 3 milions més per finançar les obres del centre aquàtic, però les partides encara no s'han concretat. La incertesa sobre l'arribada d'aquests recursos i el fet d'haver aconseguit poc més de la meitat dels 20 milions previstos per patrocinis haurien precipitat la decisió.

Fonts del comitè organitzador dels Jocs a la ciutat de Tarragona, que oficialment encara no volen dir res a l'espera de la roda de premsa que hi ha prevista per a dilluns, sí que han explicat que dijous hi ha prevista una reunió a Madrid de l'alcalde Ballesteros amb el ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, de la qual esperen que surtin compromisos d'inversió concrets.

stats