Societat 22/08/2014

Les proves confirmen que l'irlandès que va morir dijous no tenia Ebola

La víctima estava rebent tractament per malària, i quan el van trobar mort dijous i van saber que havia estat a Sierra Leone feia dues setmanes, el govern irlandès va activar el protocol

Efe
1 min
L'hospital de Letterkenny, al nord d'Irlanda, on estaven les restes de Dessie Quinn / EFE

DublinEl servei de sanitat irlandès (HSE) ha descartat aquesta tarda que l'home mort aquest dijous a Irlanda després de tornar de Sierra Leone fa dues setmanes estigués infectat amb el virus de l'Ebola.

El cadàver de Dessie Quinn, de 44 anys, va ser aïllat al dipòsit de l'hospital de Letterkenny, al nord del país, a l'espera de saber els resultats dels test, ha informat el HSE. "El departament de sanitat ha confirmat que les mostres de laboratori d'un individu que va tornar recentment d'Àfrica han donat negatiu per al virus de l'Ebola", han afirmat les autoritats irlandeses en un comunicat.

Quinn, que estava sent tractat per malària, va ser trobat mort a casa seva a Mountcharles (nord d'Irlanda) i les autoritats sanitàries van activar mecanismes d'alerta en saber que havia tornat fa dues setmanes d'una zona de l'Àfrica assotada pel virus.

"Els procediments per a control d'infeccions, que van ser iniciats com a mesura de precaució, han sigut aixecats", ha informat l'HSE, que ha expressat les seves condolences als familiars de Quinn per la seva pèrdua. El mort havia rebut tractament per malària a Sierra Leone, on treballava per a una companyia irlandesa de cablejat.

stats