SALUT I EDUCACIÓ
Societat 06/03/2012

L'educació emocional redueix conflictes i millora la salut de les persones

L'educació de la intel·ligència emocional des de nens millora el rendiment de les persones en edat adulta, redueix el risc de ser addicte i disminueix els problemes d'ansietat, d'agressivitat i fins i tot el risc de suïcidi

Efe
1 min

Esplugues de LlobregatAixí es desprèn de l'últim estudi de l'Observatori FAROS de la infància i la joventut, impulsat per l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), que analitza la intel·ligència emocional en la infància.

El coordinador de l'estudi, Rafael Bisquerra, ha destacat que "cada vegada es té més en compte l'educació emocional a les escoles però és necessari incrementar aquesta atenció. Cal crear una mena de gimnàs d'emocions perquè els nens aprenguin a identificar-les i a expressar-les".

Bisquerra ha assegurat que "l'educació emocional ha de començar abans de néixer, ja durant l'embaràs, quan és molt recomanable que la mare escolti música, per exemple, per començar a crear emocions en el fetus".

El responsable de l'estudi ha explicat que per aprendre a identificar i exterioritzar emocions és necessari, per exemple, crear un diari, dibuixar amb cares la sensació que es té en cada moment, imitar davant un mirall les emocions que podem tenir o jugar amb els nens perquè a través del joc el nen entri en contacte amb la frustració i aprengui a tolerar-la.

Segons l'estudi, un predomini de les emocions positives contribueix a augmentar les defenses i pot funcionar com a prevenció de malalties, ajuda a reduir el dolor, redueix la pressió sanguínia, disminueix els nivells d'adrenalina associats a l'ansietat i crea més benestar.

Una mala gestió de les emocions pot repercutir negativament en la salut

stats