Societat 10/01/2013

La confrontació pel dret a decidir arriba a la lluita contra la sida

Les plataformes gais catalanes acusen la confederació espanyola de manipulació per afirmar que la infecció per VIH a Catalunya supera la mitjana espanyola i instar el Govern català a "prestar més atenció a la sanitat i menys als seus rampells sobiranistes"

Efe
1 min

BarcelonaLa Plataforma Unitària d'ONG/sida i la Coordinadora LGTB de Catalunya han acusat aquest dijous en un comunicat la Confederació Espanyola d'Associacions de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals (Colega) de "manipular dades". Colega va denunciar dimecres que el percentatge d'infeccions de VIH entre homes homosexuals a Catalunya (61% dels casos) és set punts superior a la mitjana espanyola (54%) i ha instat el Govern català a "prestar més atenció a la sanitat i menys als seus rampells sobiranistes".

Per les dues plataformes catalanes, utilitzar la prevenció del VIH "com a estratègia contra el dret a decidir del poble català" és un "atac tendenciós que frega la il·legalitat i mereix tenir resposta per part del pla nacional de la sida".

Les entitats catalanes han respost que la prevalença del VIH a Catalunya és més gran perquè es detecta més, "justament per l'èxit de les polítiques de prevenció" desenvolupades per l'administració catalana.

La presidenta de la Plataforma Unitària d'ONG/sida, Montse Pineda, ha assegurat que la "defensa de la prevenció del VIH mai no s'ha d'utilitzar com a argument partidista" i ha assenyalat que fer-ho és "immoral i hauria de ser jurídicament penalitzat".

stats