Societat 17/07/2014

El consell d'administració de la societat del Fòrum va cobrar més de 720.000 euros en dietes irregulars

Entre els seus membres hi ha una cinquantena de representants de tots els colors polítics vinculats a l'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat

Ara
1 min
UN RETARD REITERAT Ja fa sis anys que el 'Sunborn Barcelona', l'hotel flotant previst per a la zona del Fòrum, hauria d'estar amarrat al costat de la gran placa fotovoltaica que presideix la zona, però el projecte continua incomplint tots els terminis fixats.

BarcelonaEls membres del consell d'administració de la societat anònima Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004, encarregada d'executar projectes i obres de l'esdeveniment, van percebre dietes d'assistència a les reunions per un valor de 722.656,33 euros. Unes dietes que, segons la Sindicatura de Comtes, "no s'haurien d'haver retribuït". Un dels dos informes que l'ens fiscalitzador va fer públics aquest dimecres, i en què es detectaven irregularitats en el Fòrum de les Cultures, apunta que els estatuts de la societat "no recollien la possibilitat que els membres de cap òrgan col·legiat rebessin retribucions per l'assistència a les diferents reunions". Afegeix, a més, que tampoc hi havia cap acord de la junta general d'accionistes de la societat que "quantifiqués els imports que podien rebre els membres del consell d'administració".

A la llista de membres (pàgina 16) hi consten una cinquantena de representants de tots els colors polítics vinculats a l'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat. Entre d'altres, participaven al consell d'administració –per la seva presència en alguna de les tres administracions– Joan Clos, Ferran Mascarell, Jordi Vilajoana, Ernest Maragall, Xavier Trias, Ana Pastor, Josep Piqué, Jordi Portabella, Alberto Fernández Díaz, Joan Saura, Joana Ortega, Josep Antoni Duran i Lleida, Antoni Castells, Joan Carretero, Santiago Fisas o Joan Rangel.

stats