Els contagiats de covid hauran d'esperar dos mesos per vacunar-se (i no sis com fins ara)

Salut canvia el criteri per als menors de 65 anys per augmentar la protecció davant la variant delta

G.G.G.
2 min
Joves fent cua per vacunar-se a Arc de Triomf.

BarcelonaCanvis en el protocol català de vacunació: a partir d'ara les persones que han superat el covid podran vacunar-se si han passat un mínim de dos mesos des que es van contagiar. Fins ara, el departament de Salut fixava en sis mesos el període que calia esperar perquè les persones amb un diagnòstic de coronavirus poguessin accedir a la vacuna. Només els de més de 65 anys quedaven exclosos d'aquest criteri i podien immunitzar-se gairebé immediatament després de recuperar-se de la infecció perquè tenen més possibilitats de patir complicacions en cas d'infecció. Ara, en canvi, la mesura afecta totes les franges d'edat vacunables, és a dir, a partir dels 12 anys.

Aquestes persones només rebran una dosi per obtenir la pauta completa de vacunació. "Amb aquesta acció, les persones que no havien rebut cap dosi o només la primera estaran protegits, especialment davant de la variant delta, ja que rebran la pauta completa més aviat", indica Salut en un comunicat. De fet, aquest canvi s'emmarca dins l'estratègia de la conselleria per augmentar les taxes de cobertura vacunal a tot el país –com l'obertura de la vacunació sense cita les tardes d'agost– i protegir el màxim de persones possible abans que arribi la tardor i, amb ella, l'inici escolar i la tornada general a la feina.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, reconeixia en una entrevista amb l'ARA que la prioritat de les autoritats era evitar una sisena onada a l'últim tram de l'any. "Si ens vacunem ara, la segona dosi la tindrem d'aquí tres o quatre setmanes i arribarem a l'inici del curs escolar, universitari o la tornada a la feina el màxim de protegits possible. Això és molt important perquè el que més volem és evitar una nova onada a la tardor", insistia la metge.

stats