Societat 27/05/2015

Els controladors aeris faran aturades parcials al juny en protesta pels expedients sancionadors a 61 companys

Es preveu que l'aturada es porti a terme els pròxims dies 8, 10, 12 i 14 de juny durant dues hores en els torns del matí i de la tarda

Efe
1 min
avio

Els controladors secundaran al juny quatre jornades d'aturada parcial en protesta pels expedients sancionadors oberts per Enaire, matriu d'Aena, a 61 professionals de Barcelona pel tancament de l'espai aeri el 2010, després de la conclusió del procés penal.

La vaga, convocada a proposta de la Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA), ha rebut l'aprovació de l'assemblea general del sindicat i es preveu que es porti a terme els pròxims dies 8, 10, 12 i 14 de juny durant dues hores en els torns del matí i de la tarda, segons fonts pròximes al col·lectiu.

La secretària de Comunicació d'USCA, Susana Romero, i la portaveu del sindicat a Madrid, Beatriz Jerez, explicaran aquest dimecres en roda de premsa el rebuig del sindicat a aquestes sancions i donaran més detalls de les protestes previstes, d'acord amb la convocatòria enviada als mitjans de comunicació.

Enaire va prendre al març la decisió de sancionar 61 controladors del Centre de Barcelona, cosa que resulta "especialment incomprensible" per al col·lectiu, ja que vint jutjats de tot Espanya van obrir diligències i van rebutjar qualsevol responsabilitat dels controladors, els de Barcelona inclosos, per aquests mateixos fets.

En aquest moment, només continuen en tràmit les diligències prèvies seguides als jutjats de Madrid i Palma de Mallorca, que USCA confia que llançaran el mateix resultat que a la resta d'Espanya.

stats