SOCIETAT

La cooperativa agrària de l'Aldea sol·licita el 'preconcurs' de creditors

L'entitat busca les adhesions necessàries per evitar l'entrada en concurs de creditors. El president de la cooperativa afirma que espera recuperar la normalitat la setmana que ve

La cooperativa de l'Aldea (Baix Ebre) ha presentat aquest dimecres al jutjat mercantil de Tarragona la sol·licitud de preparació del concurs de creditors. Aquesta sol·licitud implica que l'entitat comunica al jutjat que es troba en situació d'insolvència des de l'1 de desembre i que està en negociacions per arribar a algun acord de refinançament o, alternativament, obtenir les adhesions necessàries i formular una proposta anticipada de conveni que eviti l'entrada en concurs de creditors.

La cooperativa té, doncs, a partir d'avui, un termini màxim de quatre mesos per aconseguir-ho. Si no assoleix aquest objectiu, haurà de presentar concurs de creditors, l'antiga suspensió de pagaments. La cooperativa intenta resoldre el problema que la va deixar sense liquiditat, arran d'unes adquisicions de béns executades en els últims mesos sense l'adequada planificació financera.

El president de la cooperativa de l'Aldea, Fernando Falcó , ha assenyalat aquest dimecres que espera que l'entitat recuperi la normalitat la setmana que ve.
Aquesta situació va bloquejar els estalvis d'uns 3.000 impositors, la majoria veïns d'aquesta localitat de poc més de 4.300 habitants. "Estic treballant a l'hort perquè això ha de seguir", ha afirmat Falcó , que avui ha anat a la cooperativa mentre l'advocat de l'entitat, Jordi Fernández, estava reunit intercanviant informació amb els tècnics del departament d'Economia de la Generalitat. "Després he vingut a treballar perquè tenim molta feina", ha detallat Falcó. Alguns pagesos han tornat a portar les seves collites a la cooperativa.