Societat 05/04/2020

El CatSalut i el SEM posen en marxa un nou centre d'operacions logístiques

Fins a aquesta central de compres ja han arribat 148 respiradors, 117 dels quals ja s'han testat

Ara
2 min
Imatge del nou centre d'operacions logístiques de materials pesats i de volum

BarcelonaEl Servei Català de la Salut (CatSalut) i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han posat en marxa un nou centre d'operacions logístiques per concentrar les compres i les donacions de material sanitari que arriben a Catalunya per pal·liar la pandèmia del coronavirus. Així ho ha explicat aquest diumenge en un comunicat el departament de Salut.

La conselleria ha explicat que aquesta nova plataforma, de la qual no ha donat la localització, servirà per emmagatzemar electromedicina, material fungible sanitari, equips de protecció individual, mobles –com ara llits d'hospital– i neveres, entre d'altres. El director de CatSalut, Adrià Comella, ha explicat que el centre pot distribuir el material en qüestió d'hores segons les necessitats de cada espai sanitari i cada àrea, perquè arribi "com més aviat millor". Entre el material pendent de distribució, Salut ha explicat que hi ha 148 respiradors, 117 dels quals ja han comprovat que són operatius.

En aquest centre hi treballen tècnics d'electromedicina, metges intensivistes (que validen tot el material que arriba), enginyers industrials, biòlegs, arquitectes i analistes de dades, a més de voluntaris. Comella ha demanat a totes les institucions que tinguin material sanitari que el cedeixin o el donin, com ja han fet "col·legis de professionals, clíniques veterinàries, odontòlegs, clíniques privades, consultoris d'estètica i universitats, entre altres, que han fet possible que el volum de material sigui encara més elevat".

"Aquest espai s’ha generat amb l'objectiu de poder donar aire al nostre sistema sanitari. A mesura que s'anaven obrint pavellons i altres instal·lacions i que arribava més material d’altres fonts, es va buscar una empresa que centralitzés totes les arribades, i les pogués classificar i repartir en qüestió d’hores", explica Antoni Encinas, director gerent del SEM.

Les cessions i donacions de materials de les clíniques privades, particulars i altres centres havien estat emmagatzemades pel SEM, fins ara, en un altre magatzem a Santa Perpètua.

stats