Societat 03/10/2020

Salut farà un nou cribratge a l'Institut Rafael Campalans d'Anglès arran que s'hi han detectat 12 positius

Aquest divendres ja es van fer testos a una seixantena de persones i ara s'ampliaran

Ara
1 min
Salut també ha començat aquest dimecres un cribatge per buscar malalts asimptomàtics de covid-19 de fins a 45 anys a Vic

BarcelonaAquesta setmana el departament de Salut va detectar 12 casos positius en un mateix grup de l'Institut Rafael Campalans d'Anglès. Ahir divendres els tècnics ja van fer un primer cribratge als contactes més estrets dels casos positius i, entre dilluns i dijous, se'n farà un segon de més ampli, segons ha anunciat aquest dissabte la conselleria en un comunicat. Les noves proves s'estendran a tota la comunitat educativa del centre: l'alumnat, totes les persones que hi convisquin i el personal del centre.

L'objectiu d'aquest segon cribratge és detectar nous casos asimptomàtics en l'entorn del centre educatiu, per recomanar l'aïllament preceptiu i així tallar la cadena de transmissió del virus. Els resultats estaran disponibles en unes 48 hores a la plataforma virtual La Meva Salut, tot i que el departament contactarà per telèfon amb els casos positius i enviarà un SMS als negatius. Els únics que en queden excloses són les persones que hagin tingut un PCR positiu en els últims tres mesos i les que ara mateix ja presentin símptomes d'haver-se contagiat. En aquest cas, es recomana que es quedin a casa i que es posin en contacte amb el seu ambulatori de referència.

A hores d'ara a Catalunya hi ha 1.302 grups escolars confinats i tres centres educatius tancats. Un total de 31.054 persones relacionades amb aquestes classes estan fent quarantena (29.128 alumnes, 1.651 docents i personal dels centres i 275 treballadors externs). Segons les dades proporcionades pels departaments d'Educació i de Salut, des de l'inici de curs s'han detectat 3.360 casos positius per coronavirus als centres educatius catalans (3.000 alumnes, 340 professionals i una vintena de personal externs).

stats