Un home mata la seva dona a l'Escala i després se suïcida

La parella estava en procés de separació i la policia troba una nota de confessió del crim

Un home de 72 anys i nacionalitat espanyola hauria matat la seva dona a l'Escala i després s'ha suïcidat. És la principal hipòtesi dels Mossos d'Esquadra, que aquest matí, a les set, han rebut un avís al telèfon d'emergències.

Quan s'hi han desplaçat, els agents han trobat el cos de la dona, de 65 anys, estès al jardí i tapat amb una cortina, i amb signes evidents de violència. Després han trobat el cadàver de l'home en una parcel·la veïna. Els investigadors creuen que l'home ha apunyalat la dona fins a matar-la i que s'ha suïcidat penjant-se d'un arbre.

Segons fonts pròximes a la investigació consultades per l'ACN, el conflicte per la propietat de la casa es perfila com el mòbil del crim. La parella estava en procés de separació. La policia ha trobat al domicili diverses notes manuscrites en què el veí de 72 anys reconeixeria l'autoria del crim i detallava els problemes que tenia amb la víctima, de nacionalitat belga i que feia molts anys que residia al poble altempordanès.

Les trucades per violència masclista creixen un 88% a Catalunya durant el confinament

Els investigadors apunten que, després de matar la dona, l'home ha arreplegat roba i estris de la víctima, els ha posat dins del cotxe d'ella i hi ha calat foc amb llenya i alguna substància per accelerar la combustió. Els bombers han rebut l'avís de l'incendi cap a dos quarts de quatre de la matinada. La dona portava una gravadora oculta i ara els investigadors l'analitzaran per si va enregistrar algun àudio.

Cinquena dona morta per la parella 

La veïna de l'Escala és la cinquena víctima mortal per violència masclista d'aquest any a Catalunya. Les dues primeres van ser una dona de 28 anys i la seva filla de tres anys, que van ser assassinades el dia de Reis per la seva parella i pare, respectivament, a Esplugues de Llobregat. L'home es va intentar suïcidar, però va rebre l'alta hospitalària i està tancat preventivament a la presó pel crim. Dotze dies després, un mosso d'esquadra va matar la seva exparella a Terrassa amb l'arma reglamentària que tenia com a policia i després es va suïcidar. El 28 de gener van detenir a l'aeroport del Prat un altre home quan fugia per l'assassinat de la seva parella a Sant Joan Despí.

Quan la pandèmia t'obliga a conviure amb el teu botxí: el confinament agreuja la violència a la llar