Societat 13/07/2013

Un jove de 19 anys de Vitòria està en estat molt greu per aixafament en el setè 'encierro' dels 'sanfermines'

Hi ha un altre ferit amb un traumatisme toràcic, però menys greu. En total hi ha 23 corredors hospitalitzats, 19 dels quals per culpa d'un tap humà a l'entrada de la plaça de toros de Pamplona

Efe
1 min
Un tap humà durant el setè 'encierro' ha provocat 19 ferits. EFE

PamplonaUn corredor ha resultat ferit molt greu, encara que està estabilitzat, per aixafament a l'entrada de la plaça de toros de Pamplona, on s'ha produït un tap humà i una caiguda massiva durant el setè 'encierro' dels 'sanfermines'. Aquest corredor és J.M.R., un jove de 19 anys veí de Vitòria.

El jove presenta un traumatisme toràcic amb síndrome d'asfíxia i està rebent ventilació mecànica a la unitat de cures intensives del Complex Hospitalari de Navarra.

L'Hospital de Navarra ha atès aquest dissabte un total de 23 corredors, dels quals 19 han resultat ferits en aquest tap humà. Setze persones ja han estat donades d'alta.

Un altre dels ferits és R.T., un irlandès de 28 anys que també ha estat atès per traumatisme toràcic amb síndrome d'asfíxia, tot i que el seu pronostic és reservat, com el de la majoria de ferits.

A més, un jove d'Azpeitia (Guipúscoa), de 18 anys, va rebre una cornada a l'axil·la amb pronòstic menys greu i un altre, I.L., de 35 anys i de Cleveland (Ohio, Estats Units), també ha resultat ferit.

Fins ahir, durant els sis primers 'encierros' només s'havien produit 22 ferits i només tres eren de caràcter greu.

stats