Societat 30/01/2013

Creix el nombre de famílies vulnerables que no poden pagar el menjador escolar

L'últim estudi de l'Observatori de la Vulnerabilitat de la Creu Roja detecta que el 77,7% dels enquestats no poden facilitar als seus fills tot el que necessiten per anar a l'escola

Auri Garcia Morera
1 min
Un àpat en una escola.

BarcelonaUn 38% de les famílies en situació de vulnerabilitat no poden pagar el menjador escolar dels seus fills ni tan sols amb l'ajuda de beques, un 52% més que el juliol del 2011, segons l'últim estudi de l'Observatori de la Vulnerabilitat de la Creu Roja, que ha enquestat 737 usuaris del seu programa d'ajudes a la infància. Fins a un 77,7% dels enquestats no poden facilitar als seus fills tot el que necessiten per anar a l'escola, cosa que fa que aquests nens tinguin des de molt petits "una percepció de diferència respecte als altres", segons el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès.

"Hi ha una relació directa entre la falta de material escolar i la possibilitat de fer un seguiment adequat a l'escola", afegeix el coordinador de l'entitat a Catalunya, Enric Morist.

Els responsables de la Creu Roja es mostren especialment preocupats pel fet que, dels usuaris enquestats en aquest quart estudi de l'Observatori de la Vulnerabilitat, el 66% són nouvinguts en la situació de vulnerabilitat, i no havien necessitat ajuda ni de la Creu Roja ni de cap altra institució fins ara. "La crisi està tenint un impacte molt gran en la infància, i més enllà de l'alimentació, que ja és molt greu. Està tenint un impacte en l'educació i en la dignitat", insisteix Josep Marquès.

"La Creu Roja està molt preocupada per les diferències, fins i tot entre infants que seuen a la mateixa taula, i entre tots hem d'intentar que això no passi", demana el president de la Creu Roja. Tot i les dificultats, l'entitat celebra que durant l'any 2012 ha crescut en nombre de socis i en recaptació.

stats