SOLIDARITAT
Societat 04/12/2013

Creu Roja portarà joguines a 25.000 nens aquest Nadal

La campanya 'Cap infant fora de joc' preveu recollir 60.000 regals per repartir-los entre infants en situació de vulnerabilitat

Acn
2 min

BarcelonaLa Creu Roja repartirà joguines aquest Nadal a més de 25.000 infants que es troben en situació de vulnerabilitat. Gràcies a la col·laboració de 1.600 voluntaris, l'entitat farà una recol·lecta amb punts de recollida a 400 municipis i preveu reunir 60.000 regals.

El concert Rock&Joc donarà el tret de sortida a la campanya de recollida el diumenge 8 de desembre. L'esdeveniment tindrà lloc a la sala Luz de Gas i els assistents pagaran amb una joguina l'entrada per assistir a l'actuació musical."Jugar és construir, compartir i somiar, tots els nens tenen dret a aquestes coses", ha recordat la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, que ha felicitat als impulsors de la causa.

Cap infant fora de joc

La XXI campanya de Creu Roja té per lema 'Cap infant fora de joc. Ara jugues tu!. Entre l'edició 2008-2009 i la darrera campanya (2012-2013), els infants beneficiaris van créixer un 153% fins arribar a 21.832 nens i nenes. L'Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja també indica que un 49% dels infants en risc no compta amb materials d'oci i que un 15% tampoc en té per jugar a casa.

El president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, ha definit la recollida de joguines com una campanya "d'ajuda humanitària amb totes les lletres en majúscules". Impedir que els infants es quedin sense regals per les festes és contribuir decisivament "en normalitzar el Nadal de tots ells", ha remarcat.

Creu Roja ha posat a disposició una pàgina web amb tota la informació de la campanya i les indicacions per col·laborar-hi. L'entitat reclama que les joguines recollides fomentin el joc en grup, tinguin una finalitat educativa i no siguin sexistes ni bèl·liques. S'han de portar a alguns dels punts de recollida habilitats.

stats