Societat 13/05/2016

Llarg com tres illes de l'Eixample i amb el tobogan més alt d'alta mar: salpa el creuer més gran del món

L'Harmony of the Seas va sortir ahir de França i farà el seu primer viatge oficial el 22 de maig des de Barcelona

S. Soro
2 min
Llarg com tres illes de l'Eixample i amb el tobogan més alt d'alta mar: salpa el creuer més gran del món

BarcelonaAmb 362 metres d'eslora i 120.000 tones de pes, el Harmony of the Seas es convertirà aquesta primavera en el creuer més gran del món que s'haurà fet mai a la mar. Té la llargària de tres illes de l'Eixample i superarà per un metre el vaixell que fins ara ostentava el record, l'Allure of the Seas, operat per la mateixa companyia, la Royal Caribbean. Arribarà a Barcelona el proper 5 de juny, ciutat on tindrà la base de manera regular fins a l'octubre.

La construcció del vaixell va començar el setembre de 2013 i té una capacitat per a 6.360 passatgers i 2.100 membres de la tripulació. Entre les novetats hi ha el tobogan més alt vist mai en alta mar, una atracció que recorre amb les seves esses fins a deu cobertes del vaixell. Igual que el seu predecessor, l'Harmony of the Seas tindrà un 'Central Park' amb 12.000 espècies de plantes diferents. També incorporarà un teatre amb 1.400 seients –on es representaran diversos musicals de Broadway– i un bar on els còctels estaran servits per robots.

Protestes veïnals

El nou macrocreuer arribarà enmig de les protestes de les associacions de veïns, que demanen posar fre a aquest tipus de "turisme massiu". L'Ajuntament de Barcelona, precisament, va afirmar a finals de març que es plantejava incrementar els impostos que paguen els creuers "perquè hi hagi un retorn fiscal". La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, també va assenyalar que calia investigar també, més enllà de l'impacte econòmic, quin és el "retorn social" dels creueristes que passen per la ciutat i quin cost suposen aquest tipus de visitants que, en alguns casos, va lamentar Pin, implica "l’expulsió indirecta dels veïns dels barris".

stats