Crida a les embarassades perquè es vacunin

El conseller Argimon aconsella fer el pas fins i tot durant el primer i segon trimestre de gestació

M.R.
2 min
Una dona embarassada vacunant-se en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa necessitat de mantenir i augmentar el ritme de vacunació ha fet que el Govern insisteixi en els missatges a la població, especialment la més jove i més castigada per la cinquena onada de la pandèmia, perquè es vacuni contra el covid. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha fet una crida aquest dijous a les dones embarassades perquè també facin el pas. Segons ha dit, els beneficis d'adquirir anticossos davant del virus són més alts que no pas el risc de complicacions per la vacuna o el risc d'emmalaltir de covid de manera greu si no es compta amb la protecció del vaccí.

Argimon ha dirigit la recomanació també cap a les dones que es troben en el primer i el segon trimestre de gestació, malgrat que inicialment es recomanava que s'esperés al tercer trimestre, perquè és quan hi ha menys risc de cara al fetus, que ja està més desenvolupat. El conseller ha recordat que el col·lectiu també forma part de l'Estratègia Nacional de Vacunació, en la mateixa línia que ho feia ahir la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

La vacunació en dones embarassades continua plena d'incerteses perquè hi ha pocs estudis sobre els efectes de les vacunes sobre la gestació. No hi ha dades que indiquin que vacunar les dones embarassades és perillós, però, en canvi, sí que n'hi ha sobre els riscos de passar el covid-19 durant l'embaràs.

El fet que es faci una crida a les dones embarassades perquè s'injectin la vacuna té a veure amb les característiques de la cinquena onada, que s'ha acarnissat especialment entre la població jove i ha fet augmentar de manera exponencial el nombre de persones menors de 40 anys contagiades, i entre elles, per tant, dones gestants. De moment, però, el departament de Salut no ha concretat quants casos s'han donat ni la gravetat. Argimon ha insistit en la importància que les dones embarassades es vacunin, no només contra el covid sinó en general, i ha recordat que l'Organització Mundial de la Salut també fa aquesta recomanació.

stats