Societat 17/08/2017

Cues per donar sang en una onada de solidaritat per l'atemptat a les Rambles de Barcelona

Els ciutadans obren casa seva, taxis i hotels ofereixen serveis gratis i Eulen ajorna la vaga al Prat

L. Bonilla/s.soro/m.terrasa
2 min
Ciutadans donen sang a l'Hospital Clínic de Barcelona

BarcelonaOnada de solidaritat a Barcelona arran de l'atemptat de les Rambles. L’única notícia positiva de la jornada ha sigut que la gent s'ha bolcat en l’atenció als ferits i els seus familiars: des de cues per donar sang fins a ciutadans que han obert casa seva passant per taxis i hotels gratis.

Nombroses persones s'han dirigit fins als hospitals barcelonins, des del Clínic fins a Vall d'Hebron passant per l’Hospital del Mar, per donar sang. S'han arribat a formar cues fins al punt que els centres sanitaris han demanat a la ciutadania que tornés l’endemà o durant el cap de setmana per dosificar esforços.

Els gestos de solidaritat han arribat fins a l’aeroport de Barcelona, on els treballadors d’Eulen han ajornat la vaga com a mostra de condol per les víctimes, i el mateix han fet els treballadors de les ambulàncies de Girona. “Considerem que el que ha succeït és prioritari sobre les nostres protestes”, han dit en un comunicat.

Taxis i apartaments gratis

Els taxistes de Barcelona també han ofert serveis gratuïts a la gent per sortir del centre o desplaçar-se als seus allotjaments i Cabify ha difós via Twitter un codi per traslladar-se gratuïtament. El Gremi d’Hotels i Turisme de Barcelona ha obert els establiments associats a tothom que no pogués accedir al seu allotjament perquè estava dins la zona acordonada. Així mateix, Facebook ha activat el servei per fer saber a amics i familiars que l'usuari es troba bé.

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) ha posat a disposició de l'Ajuntament de Barcelona els apartaments turístics de la ciutat per satisfer les necessitats d'allotjament de tots els turistes que estaven en establiments de la zona afectada per l'atac, així com les de tots els veïns de la zona que no puguin accedir a casa seva.

stats