SANITAT
Societat 05/07/2013

La CUP abandona el Pacte Nacional de la Salut perquè entén que fomenta la gestió privada

La diputada Isabel Vallet ha denunciat que el pacte fomenta un model sanitari en el qual "la pública paga i la privada fa negoci"

Europa Press
1 min
La diputada de la CUP Isabel Vallet en roda de premsa./ ARA

BarcelonaLa CUP ha anunciat aquest divendres que abandona el Pacte Nacional de la Salut. La diputada Isabel Vallet ha justificat la decisió perquè el pacte fomenta la cohabitació entre la gestió pública i privada, un sistema que s'allunya del model sanitari defensat per la CUP.

"La pública paga i la privada mana i fa negoci", ha lamentat Vallet que, en roda de premsa acompanyada per treballadors dels hospitals de Sant Pau, Vall d'Hebron, Can Ruti i Viladecans, ha denunciat que el model del pacte "genera confusió entre els interessos públic i privats". Vallet ha afegit que "entenem que el model ha de ser 100% públic i no el que ara existeix, que és la font de tots els problemes dels últims anys".

El Govern va aprovar al maig crear la comissió per elaborar un Pacte Nacional de Salut de Catalunya amb l'objectiu d'impulsar i promoure un ampli consens polític i social sobre la base d'un sistema public i universal. El Pacte està integrat pels portaveus de la Comissió de Salut del Parlament i els representants de totes les institucions que formen part del Consell Català de la Salut.

stats