Societat 25/10/2016

La CUP assegura que l'Hospital General de Catalunya "ja està pagat" i n'exigeix la cessió

L'esquerra anticapitalista considera l'oferta de compra de Comín al Grup QuirónSalud per 50 milions un "rescat" encobert

N. Orriols
2 min
La diputada de la CUP Eulàlia Reguant  va comparèixer ahir al Parlament.

BarcelonaDesprés que el conseller de Salut, Antoni Comín, hagi posat sobre la taula la compra de l'Hospital General de Catalunya per 50 milions al Grup QuirónSalud, la CUP ha aixecat el dit per dir que aquest edifici "ja està pagat" per la Generalitat. Segons ha explicat aquest dimarts la diputada cupaire Eulàlia Reguant el Govern de Catalunya ja ha injectat diners anteriorment a les arques d'aquest hospital per evitar-ne la fallida econòmica i és per això que ha demanat una auditoria pública abans de comprar l'edifici. "Volem saber la quantitat de diners que s'ha donat a QuirónSalud en els darrers vint anys", ha dit en una roda de premsa al Parlament acompanyada del també diputat de la CUP Albert Botran.

Reguant ha afirmat que anteriorment aquest hospital va necessitar l'aval de la Generalitat i que, degut a la situació comptable, es va haver d'acabar executant. "Les arques públiques ja han pagat mentre QuirónSalud seguia guanyant beneficis", ha dit.

Salut ofereix 50 milions per comprar l'Hospital General de CatalunyaEn aquest sentit, la CUP ha demanat al conseller Comín que aclareixi com garantirà que acabi sent "100% públic". Reguant ha recordat que l'Hospital General aixopluga activitat de les mútues privades, la qual cosa segons la cupaire no podria continuar així en cas de compra de la Generalitat. Per a Reguant no es pot "facilitar l'activitat privada" en el marc d'un hospital públic perquè es generarien "dues llistes" de pacients i "privilegis" a l'hora d'accedir a la sanitat. En aquest punt, ha recordat que la sanitat privada està batent "rècords absoluts" mentre la pública pateix retallades pressupostàries.

També ha exigit que si l'Hospital General, situat les afores de Sant Cugat, acaba sent part de la xarxa pública de la Generalitat, el Govern haurà de facilitar-hi l'accés amb transport públic.

stats