SOCIETAT
Societat 01/06/2020

Catalunya supera els 67.000 contagiats i acumula 12.280 defuncions

S'han notificat 11 defuncions noves, 10 de les quals corresponents a les últimes 24 hores

Albert Nadal
2 min
Els professionals sanitaris estan exposats a molt d’estrès laboral.

BarcelonaEl nombre de morts per coronavirus ha augmentat aquest dilluns en 11 i la xifra arriba a 12.280 defuncions registrades per les funeràries, des de l'inici de la pandèmia, amb covid-19 o com a sospitoses. D’aquestes defuncions, 6.706 són en un centre hospitalari o sociosanitari, 3.965 en una residència i 777 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per falta d’informació.

Com passa des de fa uns dies, però, les dades d'aquesta actualització no corresponen només a les notificacions de persones mortes en les últimes 24 hores, sinó que també hi ha comptabilitzats casos dels últims dies que no s'havien inclòs al recompte fins ara. Aquest dilluns Salut ha notificat 11 morts noves vinculades amb el coronavirus, 10 d'aquestes corresponents a les últimes 24 hores. L'altra defunció notificada avui per la conselleria catalana correspondria a una víctima comptabilitzada al registre en la notificació d'avui però amb una data de defunció anterior a les últimes 24 hores.

Pel que fa als nous contagis per coronavirus a Catalunya, la xifra s'enfila fins als 67.060 casos positius, una dada que suposa un increment de 156 casos en el còmput total, si bé tan sols s'han registrat 18 positius en les últimes 24 hores. La variació entre l'increment total (+156 casos) i que només 18 corresponguin a les últimes 24 hores s'explica perquè el departament de Salut també aporta una retrospectiva dels casos que, malgrat que poden ser notificats recentment atès que es fan més proves, testos i estudis, poden correspondre a contagis de ja fa dies, i per això els distribueixen al llarg de la sèrie en el dia que pertocaria a aquests contagis.

Dins de la xifra total de 67.060 contagiats confirmats, uns 61.884 són els que s'han pogut acreditar mitjançant una PCR positiva o han sigut confirmats epidemiològicament (que vol dir que malgrat no passar una PCR sí que tenen un diagnòstic compatible amb el covid-19, se'ls ha fet una radiografia i s'ha acreditat que han estat en contacte amb un altre positiu). Els detectats per aquests mètodes són els que es poden distribuir, en la seva gran majoria, al llarg de la sèrie per dies. Salut, però, també segueix detectant casos mitjançant testos d'anticossos o proves Elisa (assaig d'immunoabsorció lligat a enzims) que acrediten que s'ha passat la malaltia, però que és difícil d'ubicar en el temps quan va ser el contagi, sobretot en els casos asimptomàtics.

Les UCI segueixen amb 163 pacients

Pel que fa a les persones ingressades a l'UCI, actualment n'hi ha 163, les mateixes que ahir diumenge. Des de l'inici de la pandèmia han passat per la unitat de cures intensives dels hospitals catalans 4.066 persones.

Des de l'inici de la pandèmia, a Catalunya s’han comptabilitzat un total de 38.154 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb covid-19. Així, en les últimes 24 hores s'han registrat 42 persones recuperades.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 13.951 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus. A més, 2.166 professionals de les residències estan aïllats per sospita o per confirmació de ser positius per coronavirus.

stats