Societat 30/04/2014

La jutge ajorna les declaracions de l'exdirector de l'ACA i l'exgerent d'ATLL per la canonada Blanes-Cardedeu

L'advocat d'ATLL ha al·legat, deu dies abans del dia fixat (5 de maig), que amb el canvi de forma jurídica d'Aigües Ter Llobregat, vol saber si l'empresa encara compta amb ell, i ha demanat un ajornament, que li han concedit

Albert Solé
2 min
LA CANONADA  La canonada fa un recorregut de quaranta quilòmetres, la majoria per sota terra, menys al seu pas per Sant Celoni.

BarcelonaEl dilluns 5 de maig era el dia fixat per la jutge Natàlia Fernández, del jutjat de primera instància d’Arenys de Mar, perquè declaressin en qualitat d'imputats l'exgerent de l'ACA (2006-2011), Manuel Hernández, i l'exgerent d'ATLL (2006-2011), Joan Compte, per delictes ecològics i falsedat documental en la construcció de la canonada entre Blanes i Cardedeu, però s'ha ajornat.

L'advocat que tenia designat ATLL quan es va formalitzar la denúncia el 2010, Francesc Jufresa, ha enviat un escrit a la jutge en què li demana l'ajornament perquè ha demanat a l'empresa pública si encara compten amb els seus serveis jurídics. La raó és que Aigües Ter Llobregat es va dissoldre el 2011, i en va néixer una nova entitat anomenada ATLL Concessionària de la Generalitat de Catalunya S.A., i aquesta encara no li ha dit si vol que els representi en aquest cas.

Per demostrar-ho, Francesc Jufresa ha remès a la jutge el correu electrònic en què demana a ATLL si segueixen comptant amb els seus serveis professionals legals.

Tàctica dilatòria?

L'advocada de la part denunciant, Coordinadora de Salvaguarda del Montseny, creu que es tracta d'una tàctica dilatòria de la defensa per allargar el procés. La jutge va signar la providència amb la que imputa a Hernández i Compte el 24 de març del 2014, i Jufresa la va rebre quatre dies més tard, però no va ser fins el 25 d'abril –10 dies abans de la declaració dels imputats– que l'advocat ha demanat a ATLL si segueixen comptant amb ell, i ha demanat l'ajornament de les declaracions a la jutge, que ha acabat acceptant.

Els imputats 'encara no ho saben'

Ni Manuel Hernández ni Joan Compte saben encara, de manera oficial, que estan imputats per delictes ecològics i falsedat documental. Quan aquest diari va publicar la notícia en exclusiva, va trucar als imputats, que no en sabien res. I segons ha pogut saber aquest diari, encara no han anat al jutjat per assabentar-se'n.

stats