Societat 20/06/2011

La defensa del gendre dels Tous s'oposa a indemnitzar la família del lladre mort per un tret

Els lletrats de Lluís Corominas consideren que no es pot derivar cap indemnització per responsabilitat civil per la mort d'un presumpte lladre perquè va ser absolt. En canvi, l'acusació particular considera que sí que se li pot atribuir i demana 400.000 euros per aquest concepte

Redacció
3 min

BarcelonaLa defensa del gendre dels Tous, Lluís Corominas, s'ha oposat avui a pagar una indemnització a la família del presumpte lladre al qual va matar, en concepte de responsabilitat civil, encara que sense reclamar la devolució dels 150.000 euros que va avançar a la víctima als tres dies de la seva detenció.

La magistrada presidenta del tribunal popular que el passat 1 de juny va absoldre Lluís Corominas de l'homicidi del presumpte lladre ha convocat avui a les parts a una vista per conèixer les seves posicions amb vista a fixar en sentència al processat una possible responsabilitat civil per la mort a trets de l'assaltant, segons han informat a Efe fonts judicials.

Encara que Corominas va ser absolt de responsabilitat penal pel tribunal popular que el va jutjar, que va estimar que el gendre dels Tous va matar el lladre en legítima defensa presa d'una por que li va fer témer per la seva vida, la magistrada ha de decidir ara si també l'eximeix de responsabilitat civil o si, per contra, l'obliga a pagar una indemnització per matar l'home.

En el seu escrit de qualificació definitiu, la Fiscalia reclamava a Lluís Corominas una indemnització de 270.00 euros per a la dona, el fill i els pares del suposat lladre mort, una quantitat que l'acusació particular exercida pels familiars de la víctima va elevar a 400.000 euros.

En la vista d'avui, celebrada a porta tancada, la defensa del gendre dels Tous s'ha oposat a què s'imposi cap quantitat en concepte de responsabilitat civil al processat, al·legant que ha estat absolt de l'homicidi.

També els lletrats de Corominas han evitat reclamar la devolució dels 150.000 euros que el gendre dels Tous va pagar voluntàriament a la dona i fill de la víctima als dos dies de la seva detenció, encara que la magistrada tindria la potestat d'exigir el reintegrament d'aquella quantitat en la seva sentència.

Entre els seus arguments, la defensa de Corominas al·lega que en el seu veredicte el jurat popular va estimar no només les eximents de legítima defensa i por insuperable en l'acusat, sinó que també va descartar que el gendre dels Tous disparés amb la intenció de matar el presumpte assaltant, cosa que segons la seva opinió l'eximeix de responsabilitat civil i penal.

La fiscal del "cas Tous", que demanava que Corominas pagués una indemnització de 270.000 euros a la família del difunt, ha argumentat avui que no pot posicionar-se sobre la responsabilitat civil, fins que la jutge es pronunciï en la seva sentència sobre si el gendre dels Tous està obligat a fer front al pagament d'una indemnització.

El ministeri públic, igual que l'acusació particular exercida per la família del suposat lladre, està a l'espera de l'esmentada sentència per presentar el seu recurs contra l'absolució del gendre dels Tous, en estimar que no concorren en el cas de les eximents de legítima defensa i por insuperable que el tribunal popular va considerar provades.

L'acusació particular, de la seva banda, s'ha oposat als arguments de Corominas i ha al·legat davant la jutge que, d'acord amb la legislació, si bé en la legítima defensa la responsabilitat civil queda extinta, no és així en el cas de la legítima defensa putativa, en què l'acusat estima per error que la seva vida està en perill.

Així va passar amb el gendre dels Tous, segons el veredicte del tribunal popular, que va acceptar la versió de Lluís Corominas que va disparar contra els lladres mogut per una por insuperable que li va fer interpretar erròniament el gest d'un dels assaltants com si anés a agafar una pistola.

stats