SOCIETAT
Societat 06/02/2011

Un minut de silenci substitueix les salves prohibides pel govern espanyol a la Gleva

La Guàrdia Civil va emetre un informe contrari a l'autorització de l'ús d'armes antigues en aquest acte perquè només s'autoritza per a festes tradicionals i aquest s'estrenava aquest any

Redacció
1 min
Els Miquelets, grup que participa a l'homenatge

BarcelonaUn minut de silenci en lloc de l'espetec de les salves d'honor dels trabucs dels Miquelets. Així s'ha resolt a la Gleva (Osona) la prohibició de la subdelegació del govern espanyol a Barcelona, que ha impedit la participació de trabucaires en un homenatge als catalans assassinats pels borbònics l'any 1714, coneguts popularment com els Màrtirs de la Gleva.

La prohibició s'ha basat en un informe de la Guàrdia Civil que considera que els trabucs, armes d'avantcàrrega segons la denominació tècnica que preveu un permís d'armes específic, només es poden fer servir en festes tradicionals i que aquesta no ho és, ja que és el primer any que es feia.

Òmnium Cultural, l'entitat que organitza aquest homenatge, que també inclou una desfilada de soldats d'època de 1714, ha condemnat la prohibició, i ha demanat que hi hagi una assistència massiva com a resposta. Els organitzadors ja havien a anunciat que no desafiarien la prohibició, ja que els integrants dels Miquelets haurien hagut de pagar una multa.

stats