Societat 27/01/2015

Un dels advocats dels encausats per Can Vies denuncia penes "absolutament" desproporcionades

El regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, respon que l'important és "recordar els greus aldarulls i violència que es va produir" després del desallotjament del centre social autogestionat

Ara
2 min
Una manifestant recrimina els cops rebuts dels mossos aquest dimecres en la protesta pel desallotjament de Can Vies / E. BORRÀS

BarcelonaUn dels advocats dels encausats pels aldarulls posteriors al desallotjament de Can Vies, Andrés García Berrio, ha denunciat aquest dimarts –dia en què el cas torna als jutjats– penes "absolutament" desproporcionades per a alguns dels acusats, i ha posat l'exemple d'un dels seus clients, pel qual es demanen més de 5 anys de presó per haver llançat "una llauna de cervesa mig buida" contra un furgó dels Mossos. "El paper de la Fiscalia ha estat mogut per la situació d'alarma social que es va generar llavors", ha considerat García Berrio en una entrevista a 'El matí de Catalunya ràdio', per afegir que, per una fotoperiodista també es demanen més de 5 anys per una actuació contra la policia catalana –segons diu– "no acreditada".

De la mateixa manera que es denuncia en el cas 4-F, l'advocat ha assegurat l'existència d'"irregularitats en els atestats policials" dels aldarulls al barri de Sants. "Hi ha atestats policials molt discutibles. No s'han recollit proves al lloc dels fets, no hi ha proves objectives i en alguns casos s'ha fet una construcció de fets falsos als atestats", ha afirmat.

També a 'El matí de Catalunya Ràdio', Jordi Martí, regidor de Sants-Montjuïc, ha restat importància a les denúncies de l'advocat i ha respost que l'important és "recordar els greus aldarulls i la violència que es va produir, que és inacceptable en una ciutat com Barcelona". "Penes proporcionades? No em puc pronunciar. Però en termes generals, la violència que es va exercir aquells dies va ser molt dura i forta. Quan em vénen amb exemples d'aquests de la 'llauneta', prefereixo no pronunciar-me", ha declarat Martí.

El regidor ha recordat que el polèmic edifici és ara de propietat municipal, i que tot i que hi ha unes "persones" que des de fa un temps intenten reconstruir-lo, el districte ha emès una ordre de cessament en considerar que les obres són "il·legals". "En paral·lel hem estat intentant dialogar amb col·lectiu de Can Vies per trobar una solució satisfactòria", ha dit Martí, que ha acusat aquest col·lectiu de no tenir "cap interès per obrir el diàleg".

stats