Societat 27/01/2015

Els aldarulls pel desallotjament de Can Vies tornen als jutjats

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaEls aldarulls posteriors al desallotjament del centre autogestionat de Can Vies, al maig, tornen avui i demà als jutjats de Barcelona. Avui se celebraran a la Ciutat de la Justícia judicis contra tres dels detinguts i demà contra quatre més, que s’enfronten a penes de fins a sis anys i mig de presó.

Les protestes per defensar el centre, que es van allargar durant diversos dies, van acabar amb una vuitantena de detinguts. El primer a ser jutjat va ser el jove casteller Sergi Rubia, que va passar 23 dies a presó provisional -acusat de cremar contenidors durant les manifestacions- i que després va ser absolt. La fiscalia demanava gairebé 5 anys de presó, però el titular del jutjat penal número 28 no hi va veure prou indicis i el va absoldre. Segons el ministeri públic, els joves jutjats avui formaven part d’una manifestació “no autoritzada” i “convocada per col·lectius antisistema i anarquistes”, que va néixer el dia 28 d’una concentració a la plaça de Sants. “Diverses persones [...] van creuar enmig de la via pública barricades formades per contenidors municipals, incendiant-ne algun per dificultar la circulació dels vehicles, en especial els policials, a més de provocar danys en entitats financeres, vehicles, motos i altres elements del mobiliari urbà”, diu la fiscalia.

Dos dels joves, Juan José G.G. i Quim N.S., estan acusats d’un delicte de desordres públics i d’atemptat a l’autoritat -per haver llançat una llamborda i una ampolla de vidre, respectivament- i s’enfronten a una pena de sis anys i sis anys i mig de presó. El tercer, Arturo L.S., s’enfronta a dos anys i nou mesos, acusat també de desordres públics i de resistència a l’autoritat, ja que, segons el fiscal, hauria colpejat els agents quan l’intentaven detenir. Diversos col·lectius han convocat concentracions de suport a les portes de la Ciutat de la Justícia.

stats