Societat 08/06/2016

Demanen 4 anys de presó per a uns militants de Democracia Nacional per fer pintades neonazis

La Fiscalia els acusa d'utilitzar-les per amenaçar militants de Convergència a Gavà

Montse Riart
2 min
Demanen 4 anys de presó a uns militants de Democracia Nacional per fer pintades neonazis

BarcelonaLa Fiscalia demana quatre anys de presó per a quatre militants de la formació ultra Democracia Nacional que haurien fet pintades neonazis a la seu de Convergència de Gavà, a casa d'un regidor de l'Ajuntament i al domicili del president de la branca juvenil del partit (JNC), així com en altres edificis del municipi, el novembre del 2013. Els acusa d'un delicte d'amenaces i d'incitació a l'odi i assegura que les pintades buscaven "exaltar la ideologia nacionalsocialista i fer por als seus adversaris, que es consideren enemics a batre".

A la seu de Convergència van pintar creus esvàstiques, dianes i proclames com ara "Visca Amanecer Dorado", "Fora l'estelada" o "14 presents 88" –en referència, segons la Fiscalia, a les 14 paraules que formen el lema d'un dels líders del moviment per la supremacia de la raça ària, i a l'acrònim 'HH', la lletra que ocupa el vuitè lloc de l'abecedari, símbol de la salutació 'Heil Hitler'.

A casa dels dos polítics convergents van enganxar adhesius amb expressions com ara "antifeixistes sequaços del sistema", "stop repressió política" o "CAT=Espanya". Al altres edificis del municipi van pintar expressions com ara "Mort als separatistes" o "Fora l'estelada dels nostres carrers".

La Fiscalia assegura que els quatre acusats, que són coneguts a Gavà com "els nazis", estan vinculats a grups ultres, formen part de la secció juvenil de Democracia Nacional, vesteixen amb estètica 'skin' –amb emblemes i símbols neonazis– i se saluden "ostentosament" amb el "braç dret estès".

Els acusa de posar-se "de comú acord" per fer les pintades i assegura que el seu objectiu era "incitar a l'odi i amenaçar" per demostrar la seva "animadversió cap a les idees antifeixistes". Els Mossos d'Esquadra van localitzar els acusats tres mesos després. Al cotxe d'un d'ells van trobar 12 esprais de pintura, adhesius i plantilles d'emblemes neonazis.

stats